انواع جک پارکینگی : جک پارکینگی که آن را به نام های درب ریموتی ، جک برقی و درب اتوماتیک می شناسیم در گذشته به عنوان یک کالای لوکس در ساختمان ها استفاده می شد اما امروزه به یکی از مهمترین وسایل آسایش ، راحتی وایمنی ساختمان ها تبدیل شده است.
در سال های گذشته (بیش از 20سال پیش) فقط جک های پارکینگی خارجی از لحاظ کیفیت وتنوع بیش از 90 درصد ساخت کشور ایتالیا وبعد از آن آلمان بوده در بازار وجود داشته ،اما امروزه با توجه به پیشرفت علم وتخصص بالای متخصصین ایرانی ،شرکت های معتبر ایرانی مثل میلان ، سیماران ،محک،واکرا، یال و… نیز این محصول را باکیفیت قابل قبول تولید وبه بازارعرضه می کنند.
انواع جک پارکینگی
اول از همه ، قبل از خرید باید به ساختار درب ساختمان توجه کنیم. اکثر درب های کار شده بر روی ساختمان ها در ایران از نوع دولنگه هستند اما در مواردی با توجه به کمبود فضا، درب های ریلی و تک لنگه نیز بر روی ساختمان ها کار می شود.
نکته بعدی میزان سنگینی وتردد می باشد.
درب های دو لنگه
همان طور که گفتیم اکثر درب های کار شده بر روی ساختمان ها از نوع دولنگه می باشند سیستم کار این مدل جک های اتوماتیک به این صورت است که یک بازو در سمت راست و یک بازودر سمت چپ درب نصب می شود و با زدن ریموت به نوبت درب ها باز شده و مسیر عبور را برای شما مهیا می کند.
درب های تک لنگه
درب های پارکینگی یک لنگه نیزازانواع جکهای پارکینگی بوده که در برخی از ساختمان ها با توجه به کمبود فضا برای دربهای دولنگه کار شده اند.درب های تک لنگه معمولا عرضی بیشتر از 3 متر دارند.برای درب های تک لنگه به علت سنگین تر بودن و عریض تر بودن آن نسبت به درب های دولنگه باید حساسیت بیشتری خرج داد و جک پارکینگ قوی تری با طول بازوی بلند تری خریداری کرد تا سیستم اتوماتیک درب به مشکل نخورده و به راحتی کار کند.
نکته مهم دیگر استفاده از لولاهای قدرتمند برروی دربهای تک لنگه بوده چرا که باتوجه به عرض بالای درب امکان افتادگی درب وجود دارد.
در ادامه برای آشنایی بیشتر، مقاله بهترین جک برای دربهای تک لنگه را بخوانید
درب های ریلی
درب های ریلی که به نام کشویی هم معروف هستند قابلیت اتوماتیک شدن را نیز دارند.کارکرد موتور یا همان جک ریلی به این صورت است که موتور در پایین یا در بالای درب نصب شده و با استفاده از دنده شانه ای درب را باز و بسته می کند.در بین جکهای ریلی شرکتهای بتا و سیماران یکی ازانواع جک درب برقی مناسب وروان را وارد بازارکرده اند.
درادامه می توانید با بهترین جکها برای دربهای ریلی آشنا شوید
فاکتور های مهم در خرید انواع جک پارکینگی
در بالا با انواع جک پارکینگی آشنا شدیم حالا می خواهیم به چند عامل مهم در خرید بهترین جک درب برقی متناسب با درب ساختمان که در قیمت جک پارکینگ خریداری شده نیز تاثیر گذار هستند را بررسی کنیم.
عرض و وزن درب پارکینگ
یکی از مهمترین عامل ها در خرید دربهای کنترلی توجه به وزن واندازه عرض لنگه های درب ساختمان است.به طور معمول اکثر درب های پارکینگ معمولی وزنی کمتر از 400 کیلوگرم و نهایت عرض 2 متر در هر لنگه را دارا می باشند. اگر درب پارکینگ شما نیز در این بازه است باید بگوییم اکثر جک های برقی اقتصادی و میان رده مانند سیماران ، میلان ،یال و سوپرلایف بر روی درب ساختمان شما قابل نصب خواهد بود.
میزان تردد
در اینجا منظور از میزان تردد تعداد باز و بسته شدن درب پارکینگ در طول شبانه روز می باشد که هرچقدر بیشتر باشد نیاز به یک جک قوی تر است.
نکته مهمی که دراینجا وجود دارد این است که دریک ساعت چند بار درب بازوبسته می شود مثلا اگر در24 ساعت 80 بار بازوبسته شود برای جکهای میان رده هم مشکلی بوجود نمی آید اما اگر دریک ساعت بیش از 30 بار بازوبسته شود یعنی تردد بالا بوده ، موتور داغ می کند وباید ازجکهای قوی ترویا حتی خارجی استفاده گردد.
اکثر جک های پارکینگی ایرانی اقتصادی و میان رده ،مناسب میزان تردد های کم تا متوسط می باشند اگر میزان تردد تان بالا است و یا تعداد واحد های ساختمان از 20 واحد بیشتر است توصیه می کنیم به سراغ جک های خارجی مانند پروتکو، v2، nice , BFT , Comfort و یا جک های ایرانی رده بالا بروید.
برخی از شرکتهای ایرانی همانند سیماران وگلدن گیت درپک یکی از محصولات خود از بازوی ایتالیایی وسایراقلام ازقطعات شرکت خود استفاده می نمایند که کیفیت بسیار خوبی دارندوقیمت آنها ازانواع جک درب برقی خارجی پایین تر است. همانند مدلp شرکت سیماران وeco گلدن گیت.
برند های انواع جک پارکینگی
شرکت سازنده جک های کنترلی نیز از عوامل مهمی هستند که باید به آن توجه کرد.شرکت هایی که سابقه بیشتری داشته و معروف تر بوده طبیعی است که محصولاتشان قیمت بالاتری نسبت به جک های نامعروف و متفرقه حتی با مشخصات یکسان نیز داشته باشند.در برند های ایرانی نیز برای مثال می توانیم به سیماران و الکتروپیک اشاره کنیم که به واسطه برند معروف تر قیمتی بیشتر نسبت به رقبا دارند.
متاسفانه برندهای نامعتبر زیادی در بازار وجود داشته که هنگام خرید باید به این نکته وگارانتی آن توجه شود.
جک پارکینگ خارجی و یا ایرانی
قطعا کشور سازنده جک های اتوماتیک یکی از مهمترین فاکتور ها در قیمت جک پارکینگ است.شرکت های معروف و با سابقه ایتالیایی مانند نایس ، بی اف تی ، بنینکا پروتکو، وی تو و … قیمتی تقریبا دو برابر وحتی بالاتر نسبت به جک های ایرانی دارند.
امروزه با توجه به افزایش قیمت ارز و مشکلات واردات باعث شده مصرف کننده ها بیشتر به سمت جک های پارکینگی ایرانی بروند اما هنوز هم در برخی از موارد بعضی از مصرف کنندگان کیفیت را به قیمت ترجیح داده و به سراغ جک های ریموتی خارجی می روند.
متاسفانه با توجه به قیمت بالای جکهای خارجی ،مدل فیک آنها دربازار وجود داشته که خرید از جاهای مطمئن باید مد نظر قرارگیرد.
یکی از اشکالات جکهای خارجی این است که فقط ریموت فابریک آن را می توان استفاده نمود که قیمت نسبتا بالایی دارند وبرای استفاده از ریموتهای معمولی باید یک رسیور جداگانه روی مدار فرمان وصل گردد.
البته ازمحاسن این ریموتها این بوده که امنیت بالایی داشته وقابلیت کپی برداری ندارند.
ناگفته نماند در طی این سال ها برخی شرکت های ایرانی توانسته اند با آزمون و خطا و یا مهندسی معکوس جک های خارجی ، به تولیدات با کیفیتی برسند و با جک های وارداتی رقابت کنند.
اما به هر حال در برخی از موارد مانند ساختمان های بسیار پر تردد و یا درب های خیلی سنگین با توجه به این که شرکت های ایرانی محصول مناسب با این شرایط را هنوز تولید نکرده اند به سمت جک های خارجی می روند.
مکانیزم کارکرد انواع جک پارکینگی:
به طور کل در حال حاضرجک های پارکینگی در دو مدل مکانیزم تولید می شوند
جک های الکترومکانیکی
تمامی انواع جک درب برقی ایرانی از این نوع سیستم استفاده می کنند. کارکرد جک های الکترومکانیکی به این صورت است که قدرت از موتوری که درون بازو ها کار شده به سیستم گیربکس منتقل شده و به وسیله چرخ دنده ها به نیروی خطی تبدیل می شود.
این تکنولوژی بیشترین فروش و کمترین خرج را دارد همچنین تعمیر پذیری و قطعات آن ارزان تر می باشد.از معایب این سیستم می توان به قابل استفاده نبودن در تردد های بسیار بالا اشاره کرد.
استفاده از میل ماردون مناسب، سیم پیچی تمام مسی موتور وچرخ دنده های فلزی یا برنجی عوامل مهم دربالا بردن کیفیت این نوع جکها می باشند.
جک های هیدرولیکی
کارکرد جک های هیدرولیک به این صورت است که از فشار روغن برای باز و بسته شدن استفاده می شود.در ساختار این جک ها پمپ روغن مجزایی وجود ندارد و مخزن به همراه پمپ و سایر لوازم در داخل بازو ها کار گذاشته شده اند.
ساخت جک ها با این تکنولوژی بسیار هزینه بر بوده همچنین تنها شرکت های خارجی این نوع از جک ها را تولید می کنند که همین امرباعث شده جک های هیدرولیک قیمتی بسیار بالاتر از جک های الکترومکانیکی داشته باشند.اما کاربرد این جک ها فقط در ساختمان های بسیار پرتردد و یا درب های بسیار سنگین می باشد.
جک های هیدرولیکی کیفیت بسیار بالایی داشته و معمولا گارانتی بلند مدت و استهلاک بسیار کمتر نبست به جک های الکترومکانیکی نیز دارند.
از معایب این سیستم می توان به قیمت بالا ، قطعات و تعمیرات گران و تخصصی بودن نصب آن اشاره کرد.
انواع جک درب برقی بر اساس ولتاژ ورودی:
جک پارکینگ 220 ولت
اکثریت جک های ایرانی از سیستم ورودی 220 ولت استفاده می کنند از مزایا این سیستم می توان به زمان دوم نرم تر و قدرت بالاتر بازوها اشاره کرد وهمچنین معایب آن داغ کردن موتور در گرما هنگام کارکرد زیاد است.
جک پارکینگ 24 ولت
اکثر مدل های 24 ولت را شرکت های خارجی تولید می کنند که از مزایا آن می توان به تولید گرمای پایین تر نسبت به جک های 220 ولت اشاره کرد که این ویژگی باعث شده در کارکرد های بالا نیز مقاومت بیشتری داشته باشد.همچنین امکان کارکردن بدون برق و با پشتیبانی باطری از مزایا مثبت سیستم های 24 ولت می باشد.
معایب این سیستم نیز قدرت پایین تر بازو ها نسبت به جک های 220 ولت می باشد.
10تا از بهترین جکهای پارکینگی ایرانی
10تا از بهترین جکهای خارجی را دراینجا مشاهده نمایید
برای خرید انواع جک پارکینگی ومشاوره رایگان همکاران ما در نوین هاوس پاسخگوی شما هستند.